Boxlakrosový Memoriál Aleše Hřebeského: Nova Scotia Privateers obhájili prvenství

Boxlakrosový Memoriál Aleše Hřebeského: Nova Scotia Privateers obhájili prvenství

Boxlakros

29. ročník boxlakrosového poháru, konaného v Radotíně, vyhrál tým Nova Scotia Privateers. Ve finále se opakoval loňský scénář, kdy Kanaďané porazili domácí Radotín.

Hráči Nova Scotia Privateers tak znovu zvedli nad hlavu pohár, určený pro vítěze Memoriálu Aleše Hřebeského. Ve finálovém utkání přehráli radotínský LC Custodes, jehož hráči se na letošní ročník hodně připravovali, s tím, že není vyloučeno, že v nejdůležitějším zápase znovu narazí na stejného soupeře. První třetina byla velmi vyrovnaná a skončila 1:1. Ve druhé Radotín doplatil na neefektivitu v zakončení, měl několik šancí, které neproměnil, naopak zkušenosti Kanaďanů z lepších soutěží v Severní Americe byly znát. Proměnili vše, co potřebovali. Na konci druhé části přišel zlomový moment, kdy měl Radotín možnost srovnat skóre ze samostatného úniku, avšak tuto příležitost nevyužil. Na rozdíl od soupeře, který odskočil na 3:1, a pak už si Kanaďané bitvu o prvenství pohlídali.

Šéfredaktor SPORTY TV Jiří Kalemba byl s turnajem spokojený. „Hrálo se v úžasné atmosféře. Celý areál kolem radotínské sokolovny byl plný a žil tímto turnajem. Škoda, že neměl i úspěšnou českou výsledkovou tečku. Co se týče dalších zápasů, páteční čtvrtfinále a semifinále byly napínavé. Viděli jsme vyrovnání v poslední sekundách, nájezdy, a spoustu emocí. Jsem rád, že jsme všechno mohli divákům ukázat.“
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)