Čtvrté finále 2. hokejové ligy: Havířov přetlačil Piráty a srovnal sérii

Čtvrté finále 2. hokejové ligy: Havířov přetlačil Piráty a srovnal sérii

Hokej

Chomutovští Piráti sahali po postupovém mečbolu. Nekompromisně bojující hosté v dresech AZ ale hráli tvrdě a nezlomily je ani situace, kdy Severočeši opakovaně dorovnali skóre. Naopak, o tom, že stav finálové série o Chance ligu bude 2:2, rozhodli ve vlastním oslabení. Další utkání je na programu ve čtvrtek na ledě Havířů.

První třetina nabídla vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách, ale bez brankového vyústění. Gól byl k vidění až na začátku druhé dvacetiminutovky. Hosté dostali bezmála dvouminutovou výhodu hry pět na tři, kterou v jejím samotném závěru využili. Na konci krásné akce stál skórující Jiří Karafiát. Pro něj to byla už pátá branka ve vyřazovacích bojích. Srovnání mohlo přijít už o minutu později. Chomutovský Tomáš Koblížek však v samostatném úniku nevyzrál na brankáře Šimonů.

Ve třetím dějství základní hrací doby se však s góly roztrhl pytel. Diváky vytoužené vyrovnání domácích Pirátů přišlo hned v úvodu třetiny. Martin Tůma prostřelil brankáře Havířů. Hokejisté AZ se do vedení dostali znovu po necelé minutě, když přesilovku využil Lukáš Bednář. Avšak po třiceti sekundách bylo znovu srovnáno, podruhé se trefil Tůma. K vidění tak byly tři branky během minuty a půl. Havířovští odskočili do vedení i potřetí, po úniku v oslabení skóroval Matouš Čmiel. Jeden z bránících Pirátů přitom v souboji s Čmielem trefil nohou vlastního brankáře Běhulu, kterému spadla maska a protože byl otřesen, musel být vystřídán. Mezi tyče šel Michael Petrášek. Domácí se snažili, ale potřetí skóre dotáhnout nedokázali.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Útočník Havířova Jiří Karafiát přiznal, že utkání bylo hodně těžké. „Po tom, co jsme dali první gól, nás Chomutov přehrával. Ale nějak jsme to naštěstí systémově zvládli.“ Dodal, že je rád, jak celé mužstvo hrálo obětavě. „Ke konci, po sedmi zápasech, co jsme předtím hráli s Táborem, už jsme jen tahali nohy. Odpočineme si ale a půjdeme do dalšího zápasu znovu na sto procent,“ uzavřel střelec prvního gólu hostů.

Domácí Martin Tůma, autor obou branek Pirátů, uznal, že si v dnešním utkání chtěli jít pro mečbol, jenže dostali pár smolných branek. „Musíme potrénovat přesilovky. Měli jsme jich dnes až moc a nedokázali jsme je využít. Musíme se s tím poprat. Věřím, že to zvládneme.“

Piráti Chomutov - AZ Havířov 2:3
(44. a 46. Tůma M. - 29. Karafiát, 45. Bednář, 56. Čmiel)

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)