Hokejisté Pirátů Chomutov slaví postup do Chance ligy

Hokejisté Pirátů Chomutov slaví postup do Chance ligy

Hokej

Západočeši porazili v posledním finálovém utkání II. ligy Havířov 3:2. Rozhodující branku dal Daniel Jouza. Hráči AZ tak nevyužili výhodu domácího prostředí, přitom dvakrát vedli. Zápas doprovázela fantastická divácká atmosféra.

Utkání začalo v poklidném tempu. Oba soupeři hráli opatrně a bylo znát, že jde o rozhodující duel v bitvě o postup do Chance ligy, naší druhé nejvyšší hokejové soutěže. Velkou příležitost otevřít skóre měl z trestného střílení kapitán Pirátů, Viktor Hübl. Těsně před brankářem Šimonů mu ale utekl touš z hokejky. V přesilovce pak do puku kopnul Petr Eret. Kotouč skončil na betonu gólmana Havířů, který si ho dovezl do vlastní branky, ovšem první změně ve skóre zabránili rozhodčí, kteří ji neuznali. Naopak poté, co domácí využili přesilovou hru, se gólová situace obešla bez dodatečného zásahu hlavního arbitra. Bednářovu křižnou přihrávku trefil „z první“ Tomáš Franek. Srovnání přišlo v závěru první periody, kdy Viktor Hübl odčinil neproměněné trestné střílení.

Na začátku druhé třetiny chomutovský Patrik Kadeřávek trestuhodně ztratil puk před vlastní svatyní. Vzal si ho Jiří Tvrdý a nechtěnou nabídku od obránce Pirátů zúročil. Hokejisté AZ šli ještě jednou do vedení. Hosté se ale podruhé gólově dotáhli, tentokrát prostřelil skrumáž před brankou nahozením kotouče Filip Eliáš. Vítěznou branku zařídil v poslední pětiminutovce druhé části Daniel Jouza, který dostal puk za zadá Šimonů šikovnou tečí. V poslední třetině už domácí tým nepříznivě se vyvíjející zápas alespoň do prodloužení dotáhnout nedokázali. Piráti tak zvedli nad hlavu pohár pro vítěze II. ligy a do Chance ligy se vrací po čtyřech letech.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Kapitán Chomutova Viktor Hübl potvrdil, že série byla vyrovnaná. „Potkali se dva nejlepší týmy. Bylo jasné, že nikdo nevyhraje po čtyřech zápasech.“ Přiznal, že po neproměnném nájezdu si nijak nelámal hlavu a spoluhráče nadále jakožto zkušený hráč mentálně podporoval. „Tahle série se furt nějak lámala, nikdo nebyl na koni. Na domácí mužstvo často padne taková ta zodpovědnost, že musí vyhrát a většinou se to povede. Teď se to ale naštěstí nestalo.“ Na závěr Viktor Hübl poznamenal, že si musí pořádně rozmyslet, zda bude pokračovat v aktivní kariéře i v další sezóně, i když spoluhráči už ho k tomu přemlouvají.

Marek Haas, kapitán domácího AZ, smutně uznal, že nikdo nechce prohrát poslední zápas sezony. „Ta série byla celá nahoru dolu. My jsme vyhráli u nich, oni vyhráli u nás. Dávám ruku do ohně za klub, s tím, že všichni jsme se snažili do poslední vteřiny, ale bohužel to nevyšlo.“ Zároveň potvrdil, že Havířov bude mít i na další sezónu jen ty největší cíle a bude se snažit dostat tam, kde byl kdysi.

AZ Havířov - Piráti Chomutov 2:3 (16. Franek, 23. Tvrdý - 20. Hübl, 27. Eliáš, 36. Jouza)


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)