Zdravě na talíři: Hrachová polévka s krutony
Recepty
Třetí díl zdravého vaření s Petrou Kamencovou
Suroviny:
250 g sušeného půleného hrachu
1-1,25 L vývar nebo bujon
Bylinky
1 cibule
2 stroužky česneku
Sůl, pepř
1 PL sádla
1/3 pórku (zelená střední část)
Na krutony:
1/2 bochníku chleba
2 PL lahůdkového droždí
2 PL podravky
1 PL sušeného česneku
3 PL olivového oleje
4 PL parmezánu
Postup:
Přebraný hrách propláchneme vodou, zalijeme vývarem a vaříme asi 45 minut.
Mezitím si připravíme krutony: chleba s kůrkou pokrájíme na stejné kostičky, zastříhneme olejem, zasypeme podravkou, lahůdkovým droždím (koření), sušeným česnekem a nakonec parmezánem. Celou směs promícháme - nejlépe to jde rukama. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 15 minut na 160 stupňů do zlatova.
Na vložku si připravíme: Cibuli nakrájenou na jedno, kterou budeme opékat do zlatova na lžíci oleje. Pak přidáme na kostičky pokrájené uzené maso, a když je také opečené, přidáme před pokrájený na kolečka a chvíli prohřejeme.
Do uvařené polévky prolisujeme 2 stroužky česneku a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme dohladka.
Polévku podáváme s vložkou, ale krutony servírujme zvlášť ať se v polévce nerozmočí.
Články
Všechny články-
Volejbal
Čeští volejbalisté vezou z mistrovství Evropy bronz!
Dominik Soeldner -
Motorsport
FIA WEC v USA: Triumf týmů AF Corse a Heart of Racing
Dominik Soeldner -
Plážový volejbal
Nasazení plážoví volejbalisté a volejbalistky ovládli MČR
Dominik Soeldner -
Fotbal
Chrudim ve vypjatém utkání porazila Opavu
Dominik Soeldner -
Plážový volejbal
Brno Beach Pro: Zlato jak pro české muže, tak i ženy
Dominik Soeldner -
Plážový volejbal
Brno Beach Pro: Šest českých párů postoupilo přímo do čtvrtfinále
Dominik Soeldner