Zdravě na talíři: Jablečný závin s vanilkovou omáčkou
Recepty
Pátý díl zdravého vaření s Petrou Kamencovou
Suroviny:
1 listové těsto
6 jablek nastrouhaných nahrubo
1 vrchovatá PL vanilkového pudinku
2 PL sekaných vlašských ořechů
2 PL rozinek namočených v rumu, poté slitých
2 sáčky třtinového cukru s rumovou příchutí
2 ČL mleté skořice
1 vejce
Vanilková omáčka:
1 šlehačka
2 žloutky
25 g cukru písek
1 vanilkový lusk
kůra z 1 citronu
Postup:
Listové těsto rozdělíme na poloviny. Jednu část vyválíme a rozdělíme na dva obdélníky.
Jablka nastrouháme hrubo a promícháme s pudinkem.
Směs naneseme na těsto, posypeme cukrem, skořicí, ořechy a hrozinkami.
Okraje těsta potřeme vejcem, zabalíme a potřeme ještě celý povrch závinu.
Pečme na 160 stupňů asi 20 minut.
Omáčka:
Smetanu s vanilkovým luskem dáme do kastrůlku a necháme vařit. Mezitím šleháme žloutky s cukrem, přilijeme část teplé šlehačky a potom všechno dáme do kastrůlku a zahříváme. Nevaříme, pouze mícháme do zhoustnutí. Omáčku odstavíme, už dále nevaříme srazila by se. Přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru a podáváme k jablečném závinu.
Články
Všechny články-
Volejbal
Čeští volejbalisté vezou z mistrovství Evropy bronz!
Dominik Soeldner -
Motorsport
FIA WEC v USA: Triumf týmů AF Corse a Heart of Racing
Dominik Soeldner -
Plážový volejbal
Nasazení plážoví volejbalisté a volejbalistky ovládli MČR
Dominik Soeldner -
Fotbal
Chrudim ve vypjatém utkání porazila Opavu
Dominik Soeldner -
Plážový volejbal
Brno Beach Pro: Zlato jak pro české muže, tak i ženy
Dominik Soeldner -
Plážový volejbal
Brno Beach Pro: Šest českých párů postoupilo přímo do čtvrtfinále
Dominik Soeldner